Insectenhotel

Onderdak & nestgelegenheid voor nuttige insecten. Je ziet dit soort bouwwerken steeds vaker. In dit hotel kunnen wilde bijen, vlinders en andere nuttige insecten hun eitjes achterlaten en overwinteren. 

Scroll naar beneden als je meer wilt ontdekken over insectenhotels.

Wat is een insectenhotel?

Een insectenhotel is een soort minihuisje voor insecten. Het heeft allemaal kleine kamertjes waar verschillende insecten kunnen wonen. Denk aan bijen, lieveheersbeestjes, vlinders en andere kleine beestjes

Het nut van Insectenhotels:

Helpen bij planten:
Sommige insecten, zoals bijen, helpen bloemen en planten te groeien door ze te bezoeken. Ze nemen stuifmeel mee van de ene bloem naar de andere en zorgen ervoor dat ze goed kunnen groeien.

Vangen slechte beestjes:
Sommige insecten in het hotel, zoals lieveheersbeestjes, eten andere kleine insecten die planten kunnen beschadigen. Zo helpen ze de tuin gezond te houden zonder dat we giftige spullen nodig hebben.

Leren over insecten:
Het is super interessant om te zien welke insecten in het hotel wonen. We kunnen veel leren over hoe ze leven en waarom ze zo belangrijk zijn.

Beschermen van vrienden:
Het hotel geeft insecten een veilige plek om te wonen, vooral als het buiten koud is of regent. Zo hebben ze een gezellig huisje waar ze zich kunnen verstoppen.

Kortom

Insectenhotels zijn dus als een soort speciaal huis voor insecten. Ze helpen de natuur en zorgen ervoor dat alles goed kan groeien en gezond blijft. Het is alsof we kleine superhelden voor de planten en bloemen hebben!

Fijn dat je er was!

Om op de hoogte te blijven kun je ons volgen op de socials.

Wil je doneren?
Iedere bijdrage, hoe klein ook, is belangrijk!