Onze missie… hier doen we het voor

Wij maken ons zorgen over de huidige milieuproblemen, de opwarming van de aarde en verlies van biodiversiteit. Daarom hebben wij een missie en gaan we aan de slag! Concreet, dichtbij, in de eigen buurt of leefomgeving. Dat doen wij samen met vrijwilligers, bedrijven en organisaties. Doe jij ook mee ? Doneer of meld je aan als vrijwilliger.

Wat we doen

Met de steun van donateurs, sponsoren en vrijwilligers vergroenen wij buurten, wijken, leefomgevingen en buitengebieden. We planten bomen, struiken en bloemstroken. Dat ziet er mooi uit, zorgt voor een fijnere leefomgeving en is goed voor bijen, vlinders en insecten. Het bevordert de biodiversiteit. Ook geven wij les aan kinderen over de natuur. Met tips inspireren we mensen om in het dagelijkse leven zorgzamer te zijn voor de natuur.

Kom ook in actie en doe mee! »

Meer groen

Groene natuur is de bron voor het leven op aarde. Het zorgt voor zuurstof, reguleert de temperatuur en de luchtvochtigheid. Bijen zijn daarin belangrijk: ze bestuiven bloemen en planten die zorgen voor voedsel. 

We stoten teveel CO2 uit. Met opwarming van de aarde als gevolg. En juist de opwarming van de aarde is de grootste bedreiging voor alle leven op aarde. Vergroening is het effectiefste middel hiertegen. En daar kunnen wij een handje bij helpen. Lees hier hoe je dat dat doet. 

Hoe kunnen we CO2 uit de lucht halen? »

Klimaatverandering in 3×10 minuten »

Meer biodiversiteit 

Wat is biodiversiteit? »

Minder afwisseling in landschappen, ontbossing, de industriële landbouw, strakke grasveldjes en veel tegels in dorpen en steden. Daardoor sterven insecten, vogels en dieren. Ze verliezen hun leefgebied. Met desastreuze gevolgen voor onze voedselvoorziening. Daarom zetten wij in op herstel van biodiversiteit. 

Doe ook mee! »

Jong geleerd = oud gedaan

Ons leven op aarde is afhankelijk van een evenwichtige natuur. Een groenere leefomgeving is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. WGTW is van mening dat je kinderen dit niet vroeg genoeg kunt leren. 

Daarom werken wij met basisschool Sint Hubertus (Herten) aan een lesprogramma voor kinderen. Hiermee leren leerkrachten hen hoe zij kunnen zorgen voor een evenwichtige natuur en een gezonde leefomgeving. 

Laat je inspireren

Wij willen mensen inspireren om hun tuin, buurt of leefomgeving te vergroenen. Groene straatjes te creëren. Als vrijwilliger te helpen bij het aanleggen van vergroeningsprojecten.

Doe je mee?
Meld je aan als vrijwilliger.

Heb je daarvoor geen tijd of mogelijkheden ?
Steun ons met een een donatie!

logo wgtw

"

Samen voor een groenere wereld

Bij jou in de omgeving!

Fijn dat je er was!

Om op de hoogte te blijven kun je ons volgen op de socials.

Wil je doneren?
Iedere bijdrage, hoe klein ook, is belangrijk!