logo wgtw

"

Samen voor een groenere wereld

Bij jou in de omgeving!

"

Natuur is mij met de ‘paplepel’ ingegeven

Jo Vrencken

Jo Vrencken – Oprichter van de stichting ‘We Green the World’

Ik ben geboren en getogen op een boerderij in een van de mooiste en bosrijkste gebieden van Nederland. Als kind struinde ik hier door de velden en bossen. Ik zag vogels en dieren. Spelenderwijs leerde ik over hun leefwijze en leefomgeving.

Opgroeiend werkte ik in mijn vrije tijd bij een fruitteler. Die bracht zijn passie voor natuur op mij over. Ik heb daarna nog jarenlang in de groente- en fruitsector gewerkt. Kortom: natuur is mij met de “paplepel” ingegeven.

Het laatste zetje om zelf in actie te komen, kreeg ik na het zien van de inspirerende Wubbo Ockels. Hij maakte in 1985 als eerste Nederlander een ruimtevlucht. Kijkend vanuit de ruimte, zag hij hoe kwetsbaar de aarde is en dat iedere bijdrage, hoe klein ook, belangrijk is. Zijn woorden maakten diepe indruk op mij. Daarom richtte ik stichting We green the world (WGTW) op.

Mijn drive is mensen aan te zetten mee te helpen de opwarming van de aarde af te remmen door te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Want willen wij de aarde leefbaar houden, dan moeten wij snel zijn. Te beginnen in onze eigen buurt. Ik wil mensen bewust maken van de noodzaak hiervan.

Benieuwd naar de boodschap van mijn belangrijke inspirator? 
Bekijk dan De laatste ode aan de samenleving”  – door Wubbo Ockels.

Fijn dat je er was!

Om op de hoogte te blijven kun je ons volgen op de socials.

Wil je doneren?
Iedere bijdrage, hoe klein ook, is belangrijk!