Tips om je eigen tuin te vergroenen

"

Wij geven je tips hoe jij eenvoudig mee kunt helpen aan het vergroenen van de leefomgeving en er zelf ook nog eens veel profijt van hebt.. gewoon in je eigen achtertuin!

– We Green the World

Wij geven je diverse tips hoe jij eenvoudig mee kunt helpen aan het vergroenen van de wereld.. gewoon in je eigen achtertuin.

Heb je veel tegels in je tuin? Je kunt ze vervangen door groen!

Je ‘vergroent’ je tuin letterlijk en figuurlijk soor de tegels te vervangen door groen.
Dit heeft heel veel voordelen:
De aarde in je tuin kan veel meer water opvangen dan tegels, dus er is minder wateroverlast.
Op hete dagen wordt het minder warm in je tuin. De tegels houden de hitte vast. Je zult dus merken dat het een stuk frisser wordt in je tuin!

Maak gebruik van een regenton

In een regenton wordt het water opgevangen waarmee je de bloemen en planten op droge dagen water kunt geven. Je hoeft geen schoon water uit de kraan te gebruiken en bespaar je weer water.
Beter voor het milieu en je portemonnee.

Ga voor de juiste planten

In het voorjaar beginnen veel planten en bloemen weer op te bloeien. Een aantal planten en bloemen doet het extra goed in deze tijd van het jaar, bijvoorbeeld Vergeet-mij-nietjes, Blauweregen en Pioenen. Zo kun je in de lente al genieten van een heerlijke fleurige tuin.

Top 10 soorten bloemen voor bijen
– Komkommerkruid / Borage.
– Gele mosterd.
– Bijenvoer (Phacelia)
– Klaprozen.
– Zonnebloemen.
– Leeuwenbekjes.
– Bieslook.
– Wilde oregano / Marjolein.

(bron: happyseeds.nl)

Onkruid is best oke

Vaak halen we onkruid zo snel mogelijk weg uit onze tuin en wordt het gezien als ongewenst. Toch is een aantal soorten onkruid niet zo nutteloos als we meestal denken. Zo kun je paardenbloemen of brandnetels goed gebruiken in de keuken.

Kruiden- of moestuintje

Een kruidentuin of moestuin aanleggen is heel duurzaam en ook nog eens handig en het is echt niet moeilijk.
Kruiden zien er vaak heel mooi uit en ze ruiken heerlijk. Hoe handig is het als je even heerlijke muntthee kunt maken met de munt uit je eigen tuin… of heerlijke tomaatjes plukken voor in je favoriete salade.

Een groen dak

Deze is wat ingewikkelder, maar mocht je willen, is het heel goed om je dak te vergroenen. Een groen dak isoleert je huis beter en zorgt er ook voor dat de omgeving afkoelt.

Heb je geen tuin?

Je hoeft geen tuin te hebben om te vergroenen! Met een groen balkon kun je ook zorgen voor schaduw en verkoeling en kunnen insecten ook genieten van de bloemen. Er bestaan zelfs minigroentes waarmee je op je balkon kan tuinieren en ook een kruidentuintje kun je heel eenvoudig maken.

Fijn dat je er was!

Om op de hoogte te blijven kun je ons volgen op de socials.

Wil je doneren?
Iedere bijdrage, hoe klein ook, is belangrijk!